همه سندرم های مهم پرستاری داخلی جراحی
۱. سندرم زجر تنفسی حاد (ARDS) – یک وضعیت تهدید کننده زندگی که در آن ریه ها نمی توانند اکسیژن کافی را برای اندام های بدن فراهم کنند و منجر به نارسایی تنفسی می شود. این بیماری در اثر انواع شرایط پزشکی و جراحی مانند سپسیس، پنومونی و تروما ایجاد می شود.
۲. سندرم گیلن باره (GBS) – یک اختلال خود ایمنی نادر است که به سیستم عصبی محیطی حمله می کند و می تواند باعث ضعف، بی حسی و فلج عضلانی شود. ممکن است در اثر عفونت یا واکسیناسیون ایجاد شود.
۳. سندرم Goodpasture – یک بیماری خودایمنی که در درجه اول بر ریه ها و کلیه ها تأثیر می گذارد و باعث التهاب و آسیب می شود. این ناشی از حمله سیستم ایمنی بدن به بافت های آن است.
۴. سندرم هورنر – یک اختلال نادر است که بر اعصابی که مردمک و پلک را کنترل می کنند، تاثیر می گذارد و باعث افتادگی پلک و انقباض مردمک می شود. این می تواند ناشی از انواع شرایط پزشکی، از جمله تومورها و آسیب ها باشد.
۵. سندرم کلاین فلتر – یک اختلال ژنتیکی که بر مردان تأثیر می گذارد و باعث ناباروری، کاهش توده عضلانی و سایر علائم فیزیکی و شناختی می شود. این توسط یک کروموزوم X اضافی ایجاد می شود.
۶. سندرم مارفان – یک اختلال ژنتیکی که بر بافت همبند بدن تأثیر می گذارد و باعث ناهنجاری های اسکلتی و قلبی عروقی می شود. این بیماری در اثر جهش در ژن FBN1 ایجاد می شود.
۷. سندرم ترنر – یک اختلال ژنتیکی که زنان را تحت تأثیر قرار می دهد و باعث کوتاهی قد، ناباروری و سایر علائم فیزیکی و شناختی می شود. علت آن یک کروموزوم X از دست رفته یا ناقص است.
۸. سندرم داون – یک اختلال ژنتیکی که بر رشد فیزیکی و شناختی تأثیر می گذارد و باعث ایجاد ویژگی های مشخصه صورت، ناتوانی ذهنی و سایر مشکلات سلامتی می شود. علت آن یک کپی اضافی از کروموزوم 21 است.
۹. سندرم کوشینگ – وضعیتی که زمانی رخ می دهد که بدن در یک دوره زمانی طولانی در معرض سطوح بالای هورمون کورتیزول قرار می گیرد که منجر به انواع علائم فیزیکی و شناختی می شود. این می تواند ناشی از تومورها یا استفاده طولانی مدت از داروهای کورتیکواستروئیدی باشد.
۱۰. کتواسیدوز دیابتی (DKA) – یک عارضه دیابت که زمانی رخ می دهد که بدن سطوح بالای کتون تولید می کند و منجر به اسیدوز و سایر عوارض بالقوه تهدید کننده زندگی می شود. بیشتر در افراد مبتلا به دیابت نوع 1 دیده می شود.
۱۱. سندرم رینود – وضعیتی که باعث باریک شدن رگ های خونی در انگشتان دست و پا می شود و جریان خون را کاهش می دهد و باعث درد، بی حسی و گزگز می شود. این می تواند توسط دمای سرد یا استرس عاطفی ایجاد شود.
۱۲. سندرم شوگرن – یک اختلال خود ایمنی است که غدد تولید کننده رطوبت بدن را تحت تاثیر قرار می دهد و منجر به خشکی چشم و دهان و همچنین علائم دیگری مانند درد مفاصل و خستگی می شود.
۱۳. سندرم روده تحریک پذیر (IBS) – یک اختلال شایع گوارشی که باعث درد شکم، نفخ و تغییر در حرکات روده می شود. اغلب با استرس یا برخی غذاها ایجاد می شود.
۱۴. سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) – یک اختلال هورمونی است که زنان را تحت تأثیر قرار می دهد و باعث قاعدگی نامنظم، رشد موهای زائد، آکنه و افزایش وزن می شود. ناشی از عدم تعادل هورمونی است و می تواند خطر ناباروری و سایر مشکلات سلامتی را افزایش دهد.
۱۵. سندرم خستگی مزمن (CFS) – یک اختلال پیچیده که باعث خستگی مفرط و علائم دیگری مانند درد عضلانی، سردرد و اختلال در عملکرد شناختی می شود. علت به طور کامل شناخته نشده است، اما ممکن است توسط عفونت های ویروسی یا عوامل دیگر ایجاد شود.
۱۶. سندرم همولیتیک اورمیک (HUS) – یک بیماری نادر اما جدی است که می تواند به عنوان یک عارضه عفونت، مانند E. coli یا سالمونلا رخ دهد. باعث تخریب گلبول های قرمز خون می شود و می تواند منجر به نارسایی کلیه شود.
۱۷. سندرم آنتی فسفولیپید (APS) – یک اختلال خود ایمنی است که می تواند باعث لخته شدن خون در رگ ها و شریان ها شود و منجر به طیف وسیعی از مشکلات سلامتی مانند سکته مغزی، حمله قلبی و سقط جنین شود.
۱۸. اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) – یک وضعیت سلامت روان که می تواند پس از تجربه یا مشاهده یک رویداد آسیب زا، مانند جنگ، حمله، یا بلایای طبیعی ایجاد شود. می تواند علائمی مانند فلاش بک، اضطراب و رفتار اجتنابی ایجاد کند.
۱۹. بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD) – یک بیماری پیشرونده ریه است که تنفس را دشوار می کند و باعث علائمی مانند سرفه، خس خس سینه و تنگی نفس می شود. اغلب به دلیل سیگار کشیدن یا قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا ایجاد می شود.
۲۰. سندرم ری – یک بیماری نادر اما جدی است که می تواند در کودکان پس از یک عفونت ویروسی مانند آنفولانزا رخ دهد. این باعث آسیب کبدی و مغزی می شود و در صورت عدم درمان به موقع می تواند کشنده باشد.
۲۱. سندرم پاهای بی قرار (RLS) – یک اختلال عصبی است که باعث میل غیر قابل مقاومت برای حرکت دادن پاها می شود که اغلب با احساسات ناراحت کننده مانند سوزن سوزن شدن یا سوزش همراه است. می تواند خواب را مختل کند و منجر به خستگی در طول روز شود.
۲۲. سندرم استیونز جانسون (SJS) – یک اختلال پوستی نادر اما جدی است که می تواند توسط برخی داروها، عفونت ها یا اختلالات خودایمنی ایجاد شود. تاول های دردناک ایجاد می کند و می تواند منجر به آسیب شدید به پوست و اندام های داخلی شود.
۲۳. بیماری رفلاکس معده به مری (GERD) – یک اختلال گوارشی شایع است که باعث می شود اسید از معده به مری برگردد و باعث سوزش سر دل و سایر علائم مانند سرفه و گرفتگی صدا شود.
۲۴. بیماری منیر – اختلال در گوش داخلی که باعث سرگیجه، کاهش شنوایی و زنگ زدن در گوش می شود. علت آن به طور کامل شناخته نشده است، اما ممکن است به تجمع مایع در گوش داخلی مربوط باشد.
۲۵. بیماری فون ویلبراند – یک اختلال خونریزی ژنتیکی که بر توانایی لخته شدن خون به درستی تأثیر می گذارد. می تواند باعث خونریزی بیش از حد پس از آسیب یا جراحی شود و با درمان جایگزینی فاکتور لخته شدن قابل درمان است.
۲۶. بیماری پاژه – اختلالی که باعث رشد غیرطبیعی استخوان می شود و منجر به درد استخوان، تغییر شکل و افزایش خطر شکستگی می شود. این بیماری بیشتر در افراد مسن دیده می شود و می توان آن را با داروهایی برای کاهش سرعت چرخش استخوان درمان کرد.
۲۷. سندرم ولف پارکینسون وایت (WPW) – یک اختلال ریتم قلب است که میتواند باعث ضربان قلب سریع، سرگیجه و غش شود. این به دلیل یک مسیر الکتریکی اضافی در قلب ایجاد می شود.
۲۸. بیماری سلول داسی شکل – یک اختلال ژنتیکی که بر شکل گلبول های قرمز تأثیر می گذارد و باعث سفت شدن و هلالی شکل شدن آنها می شود. می تواند منجر به طیف وسیعی از مشکلات سلامتی مانند کم خونی، درد و آسیب اندام شود.
۲۹. سندرم تومور کاذب مغزی – یک بیماری نادر که باعث افزایش فشار داخل جمجمه می شود و منجر به سردرد، مشکلات بینایی و سایر علائم می شود. علت آن به طور کامل شناخته نشده است، اما ممکن است به عدم تعادل هورمونی یا برخی داروها مرتبط باشد.
۳۰. بیماری بهجت – یک اختلال خودایمنی نادر است که باعث التهاب رگ های خونی در سراسر بدن می شود و منجر به طیف وسیعی از علائم مانند زخم های دهان، زخم های تناسلی و التهاب چشم می شود. بیشتر در افراد خاور میانه و مدیترانه ای تبار دیده می شود.
۳۱. سندرم متابولیک – مجموعه ای از ناهنجاری های متابولیک که خطر بیماری قلبی، سکته مغزی و دیابت نوع 2 را افزایش می دهد. این ناهنجاری ها عبارتند از چاقی، فشار خون بالا، قند خون بالا، تری گلیسیرید بالا و کلسترول HDL پایین.
۳۲. سندرم کمپارتمان – وضعیتی که زمانی رخ می دهد که فشار داخل محفظه عضلانی افزایش می یابد و منجر به کاهش جریان خون و آسیب بافت می شود. این می تواند در هر بخشی از بدن رخ دهد، اما بیشتر در پاها و بازوها پس از یک آسیب تروماتیک دیده می شود.
۳۳. سندرم لیز تومور – یک عارضه بالقوه تهدید کننده زندگی در درمان سرطان که زمانی رخ می دهد که سلول های سرطانی به سرعت تخریب می شوند و مقادیر زیادی از محتویات داخل سلولی را در جریان خون آزاد می کنند. این می تواند منجر به عدم تعادل الکترولیت، نارسایی کلیه و سایر مشکلات سلامتی شود.
دیدگاهتان را بنویسید